ПРЕТРАГА

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

ПОЧЕТНА

Совембар – месец сова

     Ученици наше школе имали су прилику да 26. 11. 2021. године учествују на десетом по реду ,,Совембару“ који се организује у Кикинди. Новембар је месец посвећен совама и лепо је било учествовати на манифестацији посвећеној баш овим птицама.

     У сали ,,Партизана“ свака школа Града Кикинде осмислила је и припремила свој штанд, уједно је то била прилика да се покаже колико су ученици креативни и маштовити. Ученици наше школе су на различите начине осмислили и приказали мотив сове. Било је ту живописних цртежа. Посебно место заузеле су фигурице сова направљених од разноврсног материјала: папира, пластелина, сапуна, цигле. Наравно, родитељи су ученицима радо помагали у стварању ових занимљивих рукотворина. Ученике су мотивисали и дали велики подстицај наставник ликовне културе Дарко Стојков и учитељице наше школе. Имали смо штанд пун дечјих радова. Штанд су припремили и уредили наставник ликовне културе Дарко Стојков, библиотекарка наше сеоске библиотеке Даринка Маљугић, педагог Кристина Завишић и наставница српског језика Олгица Милетић заједно са ученицама Таром Ђурић V1, Барбаром Живко VI1 и Тијаном Мирков VI2.

     На квизу знања ,,Свет сова ушара“ учествовале су ученице Милана Голић VI1, Тијана Дачић VI3 и Дуња Дражић VI3.  Својим знањем стигле су до финала, а имале су прилику и да учествују у ,,Сова патроли – путем станишта сова ушара“, коју је водио наш чувени орнитолог Милан Ружић. Овога пута избројали су око 90 малих ушара у центру Кикинде око православне цркве упркос ветровитом и кишовитом дану. Ученике је за квиз припремала наставница географије Јелена Матић уз помоћ наставника енглеског језика Марка Матића и наставнице српског језика Олгице Милетић.

     Такође, овој манифестацији присуствовали су и ученици наше школе који су освојили друго место на квизу ,,Моја Кикинда“: Мирослава Голић VII1, Никола Радујко VII2, Дарио Бибер VIIIи Катарина Голић VIII3, које је припремала наставница географије Јелена Матић.

      Ученици су посетили и кикиндски Народни музеј и погледали изложбу посвећену совама. Заваљујући директору школе Ненаду Кихасу имали смо прилику да учествујемо на ,,Совембару“ и да цела организација учешћа наше школе протекне у најбољем реду.

     Поносни смо на ученике који су представљали нашу школу у квизу и на манифестацији. Можемо рећи да је ово било и једно лепо дружење захваљујући малим совама, становницима не само Кикинде, него и нашег села.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА ОВОГ ЛЕПОГ ДОГАЂАЈА.

                  Текст написала:професорка српског језика и књижевности: Олгица Милетић

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/61-118; 0230/62-048

Телефакс: 0230/61-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

02752970
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
55
2877
23750
2707179
66550
90701
2752970

Your IP: 185.191.171.6
2022-05-21 00:22
Legetøj og BørnetøjTurtle