ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Трејлер за књигу

    И школске 2021/2022. године наша школа учествовала је на 5. наградном конкурсу за најбољи трејлер за књигу Народне библиотеке ,,Јован Поповић“ у Кикинди. Додела награда одржана је 21. септембра 2022. године. Свечаној додели присуствовали су савремени дечји песници и писци: Тоде Николетић, Бранко Стевановић, Горан Новаков, Урош Петровић, Зорица Деспотов и Десанка Ристић. Вече је улепшано музиком рок групе ,,Рој“. Овом приликом занимљив трејлер за књигу ,,Деца“ Ива Андрића снимили су ученици осмог разреда Стеван Кошчица, Давор Ладичорбић, Игор Митровић и Марко Татић. Освојили су треће место у категорији од 5. до 8. разреда основне школе. Идеја за овакав трејлер била је ученика Стевана Кошчице у жељи да привуче што више читалаца да прочитају приповетку ,,Деца“, као и остале приповетке из ове књиге јер се у њима може научити много о одрастању и пријатељству.

    Честитамо награђеним ученицима и желимо им још много успеха у осмишљавању креативних и маштовитих трејлера за књиге и у даљем школовању.

   

Текст написала: Олгица Милетић, професорка српског језика

 

Дружење у Дому културе

    У среду су ученици наше школе уживали у дружењу са три великана уметности. Бранимир Росић, који воли гитару, лепо пева и познат је деци целе Србије. Тоде Николетић, писац који воли Мокрин и Мокрин воли Тодета. И први пут у Мокрину, писац загонетних прича, Урош Петровић. По књизи коју је написао Урош Петровић "Пети лептир" снимљен је филм. Овај писац је један од најинтелигентнијих људи на свету! Деца су уживала у времену проведеном са нашим гостима, а највише у загонетним питањима Урош Петровића! Дођите нам опет!

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Текст написала учитељица Марија Бајић

 

Осигурање ученика

Izjava o nacinu isplate naknade stete

Dopunski uslovi za osiguranje ucenika i studenata od posledica nesrecnog slucaja (nezgode) 19.08.2022.

Odštetni zahtev prijava nezgode

Opsti uslovi za osiguranje lica od posledica nesrecnog slucaja (nezgode) 26.11.2018.

Ponuda OSIGURANJE UCENIKA I STUDENATA 25.08.2022.

Predugovorne informacije za ugovaraca osiguranja i osiguranike - osiguranje ucenika i studenata od posledica nesrecnog slucaja (nezgode) 24.8.2022.

Tabela za odredjivanje procenta trajnog gubitka opste radne sposobnosti (invaliditeta) kao posledice nesrecnog slucaja (nezgode)

UPUTSTVO ZA PRIJAVU ŠTETE

Моја животна средина

    Ученици 7-1 и 8-2 одељења су учествовали у уређивању школског дворишта и показали како да уз мало добре воље, а уз лепу атмосферу и дружење, наш простор може бити још лепши и чистији. Добили су похвале од стране запослених у школи! Следимо њихов пример и трудимо се да не прљамо нашу школу и да држимо околину чистом, уредном и здравом! Акција је одржана у оквиру слободне наставне активности ,,Моја животна средина“ коју води наставница Јелена Матић. Бавићемо се темама рециклаже, управљања отпадом, енергетске ефикасности, одговорном односу према себи и другима, животној средини и културном наслеђу, значају и вези очувања животне средине и здравља свих нас.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала: Јелена Матић, професор географије

 

 

Предавање црвеног крста

     У среду, 7.9.2022.године, у просторијама наше школе, едукатори и сарадници Црвеног крста одржали су информативне радионице за ученике VII и VIII разреда. За ученике VII разреда реализована је тема - прва помоћ, док су се ученици VIII разред ближе упознали са историјатом Црвеног крста и превенцијом трговине људима.
Захваљујемо се на поучном предавању и радујемо се наставку сарадње.

   

Педагог школе,
Кристина Завишић

 

Почетак школске 2022/2023. године

 У четвртак, 01.09.2022. године, почиње школска 2022/23. година. Настава ће се одвијати по следећем редоследу:

  • ученици од 1. до 4. разреда - пре подне (почетак наставе у 8.00)
  • ученици од 5. до 8. разреда - после подне (почетак наставе у 12.00)

  Распоред часова сваког одељења старије смене (од 5. до 8. разреда) можете видети на школском сајту кликом на мени РАСПОРЕДИ.

  Свим ученицима желимо пуно успеха у новој школској години!!!

 

Рашине скулптуре и ђачке бравуре

     Ученице наше школе учествовале су на ликовном конкурсу под називом „Рашине скулптуре и ђачке бравуре“ у оквиру манифестације ,,Дани Раше Попова“ у Мокрину. Сви ликовни радови били су изложени у ОШ ,,Васа Стајић“ у Мокрину тако да је ова изложба улепшала недељу културе у нашем селу. Запажени су и награђени ликовни радови наших ученица другог два одељења Дуње Крстин и Лене Грујић. Ученица Дуња Крстин освојила је прво место, а ученица Лена Грујић освојила је друго место. Честитамо Дуњи и Лени!

Текст написала:Весна Симић, професорка разредне наставе

 

,,Од слова до стихова“

    Бојана Вукобрат, ученица седмог разреда наше школе, учествовала је на литерарном конкурсу у оквиру манифестације ,,Дани Раше Попова“ у Мокрину. Овом приликом добила је похвалу и пригодну награду. Бојана је на свој начин исказала како настају песме од слова до стихова. Велика је част била то што јој је и ове године запажена песма међу многобројним пристиглим песмама, а конкуренција је била значајна јер су пристигли радови из Србије, Црне Горе. Жири је чинио Тоде Николетић, Перо Зубац и Јован Вељин Мокрински. Под Рашиним шеширом крију се и дан – данас много маште и снова и тако настају песме. Бојану Вукобрат нека и даље прати песничко надахнуће и много инспирације. Честитамо!

            

Текст написала: наставница српског језика Олгица Милетић

 

 

Пријем будућих ђака првака

    У уторак, 21.6.2022.године, наши најмлађи ученици са  учитељицама Ковицом Ристић, Маријом Бајић, Оливером Зрнић, Верицом Голић и педагогом школе Кристином Завишић, пожелели су добродошлицу будућим ђацима првацима, уприличену приредбом.

  

Катарина Голић - ученица генерације у школској 2021/2022. години

     На седници Наставничког већа, одржаној 22.06.2022. године, за ученика генерације у школској 2021/2022. години, једногласно је изабрана Катарина Голић. Честитамо Катарини и желимо јој пуно успеха у даљем животу.

 

 

Награђени наши ученици Лазар Сремчев и Дарио Бибер

   Град Кикинда је поклонио бициклове ученицима наше школе Лазару Сремчеву (5-1) и Дарију Биберу (8-3) за освојена прва места на Општинском и Окружном такмичењу "Шта знаш о саобраћају". Награде је уручио члан градског већа  Мирослав Дучић, а признање им је одао и градски саобраћајни инспектор Павле Поповић. Овом приликом им се захваљујемо на вредним наградама и подршци коју пружају развоју саобраћајне културе, а нашим ученицима још једном честитамо на великом успеху.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 

Још чланака...

  1. Друга шанса

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03199621
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
169
2299
2468
3175564
4781
90960
3199621

Your IP: 44.200.137.63
2022-10-03 02:00
Legetøj og BørnetøjTurtle