ПРЕТРАГА

 

 

 

  

                                                                                                                                                           

              

    

     

  

 

Ученик генерације – Никола Радујко

    Никола Радујко, ученик VIII-2, је ученик који се још код учитељице издвајао од других ученика не само по свом знању и одличним оценама, него и по примерном понашању и изузетном васпитању. Изразито је вредан, интелигентан, поштен и прихвата све школске обавезе са великом одговорношћу.

   Воли да чита у слободно време, ужива у цртању, талентован је и похађао је бројне радионице. У четвртом разреду је учествовао на окружном такмичењу из математике, а скоро сваке године учествује и на математичком надметању ,,Мислиша“. Тренирао је фудбал, а сада се бави рукометом и одбојком.

   На такмичењу из географије је освојио друго место на општинском нивоу у седмом разреду. Добитник је Посебне дипломе из географије ,,Доситеј Обрадовић“ на крају осмог разреда за изузетне разултате и знање из наведеног предмета.

   Представљао је нашу школу на Телевизији Кикинда у квизу ,,5+“, као и у квизу ,,Моја Кикинда“, где је са својом екипом освојио друго место и донео нашој школи вредну награду – пројектор. Био је редован на свим припремама за школске и ваннаставне активности, еколошким акцијама, и свуда је показао иницијативу и ниједан задатак му није падао тешко.

   Увек је помагао другарима када је то било потребно. Оно што треба посебно истаћи је Николин однос према наставницима и свим запосленима у школи, који је увек био пун поштовања. Николина жеља је да постане контролор лета и сигурна сам да ће да израсте у часног, вредног и доброг човека.

   Као одељењски старешина изузетно сам поносна на Николу и сигурна сам да има све квалитете да носи титулу Ђака генерације.

   И за крај, једна изјава његових другара- ,,Знали смо ми да ће Никола бити Ђак генерације још у петом разреду“, праћена овацијама и громогласним аплаузом свих из одељења.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

Legetøj og BørnetøjTurtle