ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО“

       Заједнички пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова представљен је на кикиндском тргу у петак 22. септембра. Промоцији пројекта присуствовали су ђаци II-1 са својом учитељицом.

       Најпре су се присутнима обратили градоначелник Кикинде и начелник полиције, а потом су ученици имали прилику да се упознају са хуманим занимањима као што су ватрогасна служба, полиција и медицинска хитна помоћ. Као представници служби на које увек можемо да се ослонимо, полицајци, ватрогасци и медицински радници су стрпљиво и великодушно поделили своја искуства са ученицима и уступили им своја места за воланом ватрогасног камиона, панцире и пратећу опрему.

      Да би доживљај био потпун, другаци су посетили и изложбу „Лета пре нета“ у Народном музеју, где су са уживањем користили некадашње канцеларијске реквизите, као што су писаћа машина и стари телефон. Многи од њих су први пут видели  џубокс, грамофон и грамофонске плоче.

      Посету Кикинди ђаци су завршили на игралишту уз широк осмех и питање : „Кад ћемо опет доћи?“.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала:

Оливера Зрнић, професорица разредне наставе

 

Европска ноћ истраживача

     Европска ноћ истраживача је програм који се реализује ове седмице четрнаести пут по реду у 24 града Србије. Ово велико научно дружење организује се у исто време у 26 земаља Европе. Слоган овогодишње манифестације је ,,Светлост науке“ нуди мноштво садржаја са мисијом да се осветли забавно лице науке! Ученице са израженим талентом за уметност: Тара Ђурић, Ања Митрески, Лаура Вивиен Буза и Теодора Барбек, учествовале су у једном од програма под називом ,,Из Кикинде у свет кроз науку и уметност“. Узбудљива истраживачка авантура је реализована у музеју Terra у Кикинди. Уз потрагу за скулптурама, сазнале су интересантне информације и о државама одакле су пореклом аутори, као и о познатим научницима из тих земаља. Ученице су биле у пратњи наставнице географије Јелене Матић.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Заједно и безбедно кроз детињство

     Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години организују радионице, које ће бити одржане 22.09.2023. године на градском тргу у Кикинди у времену од 13.00 до 15.00. Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

 

ПРАВЕ ВРЕДНОСТИ КОЈЕ НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ МОДЕ

   Ученице 8-2, наше школе, у сарадњи са библиотекарком, урадиле су пано на тему “Вредности које треба да негујемо”. Нашим ученицима се трудимо да усадимо праве животне вредности. Пано заузима посебно место у нашој школи, да подсети, како ученике, тако и све запослене, да негујући ове особине, постајемо бољи људи.

   

Библиотекарка школе: Кристина Завишић

 

НИШТА БЕЗ МОКРИНСКЕ ШКОЛЕ

     Традиционални „Дани лудаје“ почели су 14. септембра. Манифестацију су отворили ђаци петог и шестог разреда „Играма са лудајом“. Наравно, учествовала је и наша школа. Такмичили су се: Јолић Мића, Рељин Бојана, Концулић Сара, Соколов Марко и Кнежев Нађа, сви из VI-1. Нисмо победили, али смо освојили четврто место у конкуренцији 11 екипа. Многи такмичари су имали мајице са именом своје школе, али нико није имао оно што су имали Мокринчани – своје навијаче. Мотивациону подршку пружали су ђаци II-1 одељења, који су неуморно навијали за своје старије другаре.

     Тако су се другаци и шестаци још једном  дружили и провели леп и необичан дан.

   Једно велико ХВАЛА мамама: Ивани, Марији, Ана Марији, Слађани и педагошкињи  Биљи, без чије помоћи и подршке не бисмо отпутовали до Кикинде.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала: Оливера Зрнић, професор разредне наставе

 

Nagrada za Luku Lazića

   
   Učenik naše škole Luka Lazić (4-1), osvojio je majicu, kao nagradu, na likovnom konkursu lista Ježurko.
   Čestitamo Luki na uspehu!
 
 
 

Почетак школске 2023/2024. године

 
    У петак, 01.09.2023. године, почиње школска 2023/2024. година. Настава ће се одвијати по следећем редоследу:
 
     - ученици од 1. до 4. разреда - пре подне (почетак наставе у 8.00)
     - ученици од 5. до 8. разреда - после подне (почетак наставе у 13.00)
 
   Распоред часова сваког одељења старије смене (од 5. до 8. разреда) можете видети на школском сајту кликом на мени РАСПОРЕДИ.
 
   Свим ученицима желимо пуно успеха у новој школској години!!!
 
 

Додела награда најбољим ученицима

     Привели смо још једну школску годину крају. Као и сваке године, и ове године су наши ученици показали колико су ангажовани и успешни у разним областима. Наставничко веће похвалило је и наградило најуспешније ученике. Директорка школе је пожелела осмацима срећан наставак школовања, а осталим ђацима да наставе да нашу школу, родитеље и село чине поносним.

Чланак написала: Кристина Завишић

 

Ученик генерације – Никола Радујко

    Никола Радујко, ученик VIII-2, је ученик који се још код учитељице издвајао од других ученика не само по свом знању и одличним оценама, него и по примерном понашању и изузетном васпитању. Изразито је вредан, интелигентан, поштен и прихвата све школске обавезе са великом одговорношћу.

   Воли да чита у слободно време, ужива у цртању, талентован је и похађао је бројне радионице. У четвртом разреду је учествовао на окружном такмичењу из математике, а скоро сваке године учествује и на математичком надметању ,,Мислиша“. Тренирао је фудбал, а сада се бави рукометом и одбојком.

   На такмичењу из географије је освојио друго место на општинском нивоу у седмом разреду. Добитник је Посебне дипломе из географије ,,Доситеј Обрадовић“ на крају осмог разреда за изузетне разултате и знање из наведеног предмета.

   Представљао је нашу школу на Телевизији Кикинда у квизу ,,5+“, као и у квизу ,,Моја Кикинда“, где је са својом екипом освојио друго место и донео нашој школи вредну награду – пројектор. Био је редован на свим припремама за школске и ваннаставне активности, еколошким акцијама, и свуда је показао иницијативу и ниједан задатак му није падао тешко.

   Увек је помагао другарима када је то било потребно. Оно што треба посебно истаћи је Николин однос према наставницима и свим запосленима у школи, који је увек био пун поштовања. Николина жеља је да постане контролор лета и сигурна сам да ће да израсте у часног, вредног и доброг човека.

   Као одељењски старешина изузетно сам поносна на Николу и сигурна сам да има све квалитете да носи титулу Ђака генерације.

   И за крај, једна изјава његових другара- ,,Знали смо ми да ће Никола бити Ђак генерације још у петом разреду“, праћена овацијама и громогласним аплаузом свих из одељења.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Окружно такмичење "Шта знаш о саобраћају"

    На Окружном такмичењу "Шта знаш о саобраћају", одржаном 13.05.2023. године, учествовало је 48 такмичара из свих 6 општина нашег округа (свака општина је имала максималних 8 такмичара). Ученици наше школе су постигли изузетне резултате и освојили вредне награде. Резултати по категоријама су следећи:

Б категорија - девојчице

Јелена Чворак - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - девојчице

Гордана Ристић - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - дечаци

Лазар Сремчев - 5. место

 

     Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић.

 

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 

Окружно такмичење из биологије

    Окружно такмичење из биологије одржано је у недељу, 23.04.2023. године у ОШ ,,Ђура Јакшић" у Кикинди. Ученик наше школе Михајло Вујић (5-2) је постигао изузетан резултат и освојио трећу награду са 81 бодом (освојио је највећи број бодова на такмичењу). Михајла је за такмичење спремала наставница биологије Јелена Ђурић. Честитамо им на великом успеху!

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

04495603
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
656
4197
55444
4388072
190014
148018
4495603

Your IP: 44.200.117.166
2023-09-29 03:23
Legetøj og BørnetøjTurtle