ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Рецитаторско такмичење ,,Сада сањам мастила у боји“

        Наша школа учествовала је на 3.Рецитаторском такмичењу под називом ,,Сад сањам мастила у боји“ које организује ОШ,, Фејеш Клара“ у Кикинди. У конкуренцији од 60 ученика у финале су се пласирали и наши ученици: Јован Степанчев IV1, Петар Крстин V1 и Бојана Остојић VIII1

     Финално такмичење одржало се у сали Културно – уметничког друштва ,,Еђшег“ у Кикинди 20. марта 2023. године. Поносни смо на то што је рецитовање наших ученика било запажено. Ученик Јован Степанчев добио је специјалну награду  у  категорији  млађег узраста од 1. до 4. разреда, а ученик Петар Крстин освојио је прво место у категорији средњег узраста од 5. до 8. разреда.  Јовану Степанчеву и Петру Крстину менторка је била наша библиотекарка Даринка Маљугић, а ученици Бојани Остојић била је менторка и наставница српског језика Олгица Милетић.

   

Текст написала: наставница српског језика Олгица Милетић

 

Општинско такмичење из биологије

     У недељу, 19.03.2023. године, одржано је Општинско такмичење из биологије на ком су учествовали и ученици наше школе: Марко Бошњаков (5-2), Стефан Гецић (5-2), Петар Крстин (5-1), Нина Марковић (5-1),Тара Ђурић (6-1), Андреј Рац Сабо (7-1) и Михајло Вујић (5-2). Највише успеха је имао Михајло Вујић (5-2), који је освојио 3.место и пласирао се на Окружно такмичење. Ученике је за такмичење припремала наставница биологије Јелена Ђурић. Сви ученици, који су учестовали на такмичењу, заслужују велику похвалу за достојно представљање наше школе. Михајлу желимо пуно успеха на Окружном такмичењу.

 

 

Заштита података личности

Жалба против одлуке органа власти којом се одбија или одбацује захтев

Жалба ако орган власти није поступио по захтеву

Обавештење - информације од јавног значаја 

Обавештење-заштита података о личности 

Образац-захтев за приступ информацијама 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

   Обавешатавамо вас да ће се упис ученика у први разред Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину обављати у периоду од 1.априла до 31. маја 2023. године, а у складу са званичним дописом Министарства просвете.

    У први разред усписују се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по , а највише седам и по година, односно обавезу уписа  имају родитељи/старатељи/ деце рођене од 1.марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

   У први разред се може уписати и дете од шест до шест и по година, након провере спремности за полазак у школу.

   У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу, на основу претходне провере знања.

   И ове године ће родитељима бити доступна услуга Е-заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу преко апликације  Е-управа.

   Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 20.марта до 31. маја 2023. године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа.  Школа ће  као и свих претходних година послати позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу/старатељу  у вртићу „Невен“, а које ће им уручити њихови васпитачи.

   Апликација Е управе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће секретар установе  у заказаном термину из наведене апликације прибавити и одштампати: извод из матичне књиге рођених;уверење о пребивалишту; потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*(  уколико сте преглед обавили код приватног лекара доставити потврду о обављеном прегледу) као и податак о похађању припремног предшколског програма,  а педагог Биљана Николин  истог дана извршити тестирање детета.

   За покретање услуге E- заказивања  термина за упис и тестирање детета у ОШ на Порталу еУправа потребно је да :

-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-Закажите термин у ОШ“Васа Стајић“, Мокрин

   Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57.     Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана .

   Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем , може  позвати секретара установе   сваког радног дана у периоду од 08,00 до 14,00 часова  на телефон 0230-362-048  која ће у име родитеља заказати термин за тестирање кроз апликацију.

 

Такмичење у модерном плесу

     У недељу, 12.03.2023. године, у Сомбору је одржано такмичење у модерном плесу. На такмичењу су учествовале и ученице наше школе. У категорији ,,fit street style“, Даница Чавић је освојила прво место. У категорији ,,fit street style – мала група children“, Даница Чавић (8-1), Сара Решћански (8-3) и Јована Ћирић (8-3) су освојиле прво место. У категорији ,,fit street style jazz children“ Тамара Карачоњи (6-1) и Елена Живко (6-2) су освојиле прво место и котизацију за такмичење у Паризу. Честитамо им на успеху!

 

 

Општинско такмичење из географије

   Општинско такмичење из географије је одржано у ОШ ,,Иво Лола Рибар“ у Новим Козарцима у недељу, 12. марта. У познавању националне географије посебно су се истакли ученици наше школе: Сретен Ракин VIII-3, који је освојио треће место, Бојана Остојић VIII-1, такође треће место и Никола Радујко VIII-2. Ученици ће добити и дипломе за освојена места, као и специјалне дипломе на крају осмог разреда. Поред ових ученика, похвалу заслужује и Мила Ковачевић, која је учествовала у припремама и на школском такмичењу.

   Још једном, похваљујем све ученике и желим им пуно успеха! Захваљујемо се запосленима у школи у Новим Козарцима на изузетном гостопримству и стручној организацији такмичења.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Подршка учењу - Основна информатичка писменост

    У среду, 08.03.2023. године, са ученицима одељења IV-1, одржан је блок час основне информатичке писмености у оквиру пројекта ,,Обогаћен једносменски рад". Ученици су вежбали креирање фолдера и снимање фајла у фолдер, као и основне операције рада са текстом у програму Microsoft Word. Ученици су веома успешно урадили задатке и стекли нова знања, која ће на наредним часовима бити проширена.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написао: Владимир Гојковић, професор технике и информатике

 

Промоција Средње школе унутрашњих послова

    Промоција Средње школе унутрашњих послова ,,Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице је одржана у петак, 3. марта у холу наше школе. Нешто више о овој школи и позиву нам је изложио командир полицијског одељења у Мокрину Роберт Дели. Промоцији су присуствовали ученици осмог разреда са одељењским старешинама. Наиме, Влада Реублике Србије је донела одлуку да ова школа почне са радом од школске 2023/2024. године и школа ће остваривати планове и програме стручног образовања и васпитања у четворогодишњем трајању. Ученицима уписаним у школу обезбедиће се смештај и исхрана у интернату, као и уџбеници, школски прибор, одећа, обућа и друга опрема неопходна за похађање наставе. Школа ће такође понудити бројне спортске секције, као и прилику сарадње са заједницом попут обезбеђивања манифестација као што су Фрушкогорски маратон, Новосадски маратон, Пољопривредни сајам, учешће у хуманитарним турнирима, програм професионалног информисања, помоћи грађанима у случају непогода...

    Како је командир истакао, посао полицајца није лак, али је хуман и частан и подједнако добро могу да га обављају и мушкарци и жене и леп је осећај када сте у прилици да неком помогнете и нађете му се у невољи.

    Пријемни испити за ову школу ће бити раније него за већину осталих школа и ученици ће бити обавештени кад се распише конкурс. Такође је могуће да се одржи још презентација у којој би учествовала стручна лица, заинтересовани ученици и њихови родитељи.

Чланак написала: Јелена Матић, професор географије

 

Градска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

    Ученици наше школе учествовали су на рецитаторској смотри ,,Песниче народа мог“ у Културном центру у Кикинди 28. фебруара и 1. марта 2023. године. Такмичили су се у две узрасне категорије.

    У категорији млађег узраста учествовали су ученици: Жељана Радослава Прибиш II2,  Дуња Крстин III2, Радослав Иванов IV1, Јован Степанчев IV1, Цеца Петров IV1 и Алисија Бајин IV2.

    Ученик Јован Степанчев IV1 издвојио се рецитовањем песме ,,Република“ Мирослава Антића и остварио пласман на Зонско такмичење.

    У категорији средњег узраста учествовали су: Петар Крстин V1 и Бојана Остојић VIII1.

   Ученик Петар Крстин Vпласирао се на Зонско такмичење и врло изражајно и убедљиво изговорио стихове песме ,,Моја маленкост“, Елизабете Георгиев.

    Ученике је припремала за такмичење библиотекарка Даринка Маљугић, једино ученицу Бојану Остојић припремала је заједно са професорком српског језика Олгицом Милетић.

    Похваљујемо овом приликом све рецитаторе, а честитамо овога пута најбољима – Јовану Степанчеву IV1 и Петру Крстину V1. Желимо им много среће и успеха на Зонској смотри рецитатора за Северни и Средњи Банат која ће се одржати 12. марта 2023. године у Чоки.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

                                                             Текст написала: професорка српског језика Олгица Милетић

 

Ветрењаче одељења I-1

    Поводом обележавања Светског дана енергетске ефикасности 5.март, Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој ГУ града Кикинда организује конкурс на тему ,,Направи ветрењаче од рециклираног материјала“.

         Ђацима и родитељима I-1 одељења је то био довољан повод да се поново окупе и у  ведром расположењу и дивној атмосфери направе маштовите ветрењаче .

         Радови ће бити изложени у, горе поменутом, Секретаријату од 6. до 10.марта.

     Слика говори више од речи: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА

Чланак написала: Оливера Зрнић, професор разредне наставе

 

Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе

     Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе одржано је у суботу, 25. фебруара 2023. године у ОШ ,,Свети Сава“ у Кикинди. Учествовали су и ученици петог и шестог разреда наше школе и показали су доста добре резултате, а један ученик је постигао већи успех.

    Ученик Лазар Сремчев VI1 освојио је 2. место и пласирао се на Окружни ниво такмичења које ће се одржати у априлу. Лазара је за такмичење припремала наставница Олгица МилетићЛазару честитамо на постигнутом успеху и желимо му много среће и на Окружном такмичењу.

Текст написала: Олгица Милетић, професорка српског језика

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03551427
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
1119
2879
3998
3513800
114529
49283
3551427

Your IP: 114.119.154.65
2023-03-27 10:10
Legetøj og BørnetøjTurtle