ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Uncategorised

Совембар – месец сова у Кикинди

   Туристичка организација Града Кикинде реализује манифестацију ,,Совембар – месец сова у Кикинди“ са идејом да едукативним садржајима, кроз игру и креативне активности ученици стекну сазнања о сови ушари и схвате њен значај у природи и средини коју настањује и у циљу промоције Кикинде, као највећег зимовалишта сова. Учествовали смо у програму у два сегмента: у ,,Сова патроли“ и имали смо штанд у изложбеном простору. Наша школа је на оригиналан начин представила и промовисала сове:  ликовни радови  (цртежи, дрвећа са макетама сова, сувенири, сапуни у облику сова) као и мајице са мотивима сова. Задужени за представљање штанда су били ученици: Јана Јурић, Душка Дражић, Јелена Чворак, Теодора Барбек и Лаура Вивиен Буза. На штанду смо изложили радове које су направили ученици који похађају ликовну секцију и слободне наставне активности Чувари Природе, Сачувајмо нашу планету и Моја животна средина, као и оригиналан рад учитељице Оливере Зрнић, који је био посебно запажен. У „Сова патроли – путем станишта сова ушара“, организованој у виду теренског излета, коју је водио Милан Ружић и чланови Друштва за проучавање и заштиту птица Србије, су били ученици Бојан Сремчев, Нина Марковић и Петар Крстин. У пратњи ученика су били педагог Биљана Николин и наставници Дарко Стојков и Јелена Матић.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Зелени квиз - Покажи свету како чуваш планету

       Покрет горана Кикинде у сарадњи са Канцеларијом за младе Кикинда и Високом школом струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, су организовали трећи по реду Зелени квиз - Покажи свету како чуваш планету, с циљем унапређења односа младих према заштити животне средине и одрживом развоју. Квиз је забавно-едукативног карактера и поред знања била је потребна и спретност. Зелени квиз обухвата разне практично обликоване активности, које подстичу развијање способности апстрактног и критичког мишљења, способности за сарадњу и тимски рад, и одговоран однос према себи, другима и животној средини. Садржај практичних активности у зеленом квизу односи се на правилно разврставање отпада, рециклажу, познавању појмова о животној средини (заштићене биљке и животиње, извори загађења, климатске промене, енергетска ефикасност) и улози човека у одржавању и заштити животне средине. У квизу су учествовали ученици шестог разреда: Марко Бошњаков, Михајло Вујић и Стефан Гецић. Пласирали су се у финални део и заузели четврто место. Ученике је припремала наставница Јелена Матић. Награђени смо садницом коју ћемо посадити у дворишту школе.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Заштићене птице завичаја

    Ученици који похађају слободне наставне активности Чувари природе, Сачувајмо нашу планету и Моја животна средина су присуствовали интересантном излагању у холу наше школе о заштићеним птицама нашег краја- сови утини, великој дропљи и орлу крсташу. Гости наше школе су били представници Секретаријата животне средине, пољопривреде и руралног развоја- Мирослава Крнић и Ервин Тот. Ученици су у великом броју испратили овај сусрет, пажљиво слушали и лепо  се представили нашим гостима. Циљ скупа је био да ученици увиде колико су важне птице и да би сви требало да се потрудимо око очувања врста у нашем окружењу. Излагање је организовано на иницијативу педагога Биљане Николин и наставница Јелене Ђурић и Јелене Матић.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

05212540
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
8326
17314
25640
5127828
37979
426001
5212540

Your IP: 185.191.171.5
2023-12-04 09:40
Legetøj og BørnetøjTurtle