ПРЕТРАГА

 

 

 

 

 

              

    

     

  

 

АНДРЕЈ РАЦ САБО 8-1

"Задовољство ми је што, као одељенски старешина и наставница, имам ту част да говорим о овом дивном младом човеку, некад стидљивом и повученом дечаку, а данас зрелом момку пуном самопоуздања и позитивности.

Андреј је прави пример изузетног ђака. Од самог почетка школовања, Андреј се истицао својом интелигенцијом, радном етиком и посвећеношћу. Његов успех није случајан; иза њега стоје сати марљивог рада и жеља за знањем. Највише се издвајао у математици, где је често био корак испред својих вршњака. Осим тога, Андреј је показао изузетну вештину у раду на рачунару.

Његова креативност и иновативност у решавању задатака били су запањујући, што га је чинило незаобилазним чланом сваког тимског пројекта у школи. Андреј није само ученик који бриљира у академским областима; он је и пример вредног и посвећеног ученика који је увек био спреман да помогне другима. Без обзира на бројне обавезе и припреме за такмичења, никада није заборавио своје другаре. Увек је био ту да пружи подршку, објасни градиво или једноставно буде пријатељ када је то било потребно. Због тога је омиљен и прихваћен од других.

Тих и ненаметљив, плени пажњу својим знањем и брзим умом. Андреј је једноставан, пријатан, фино васпитано и културно дете, поштује школу, наставнике, предмете и другаре. Његова преданост учењу и пријатељима чини га изузетном личношћу и узором за све ученике. Андреј није само одличан ђак, већ и ученик за пример, који својим понашањем и резултатима показује шта значи бити прави лидер и пријатељ.

Његови успеси:

- Диплома за награђени рад на литерарном конкурсу  манифестације “36. Дани лудаје”(септембар ’21.)                                                                                                                                  

-Похвала за постигнут резултат на математичком такмичењу “Мислиша 2022” одржаном 10.03.2022.

-Општинско такмичење из биологије (март2023.)

- Прво место на ликовном конкурсу одржаном у ОШ “Васа Стајић” на тему “Васкрс” (април 2022.)

- Друго место на ликовном конкурску одржаном у ОШ “Васа Стајић” на тему “Васкрс” (март 2023.)

- Диплома Народне библиотеке “Јован Поповић” за освојено прво место у категорији од V-VIII разреда на конкурсу за најбољи трејлер за књигу (БООК TRAILER) – групно учешће, али је Андреј највише заслужан јер је направио трејлер уз помоћ нашег колеге, учитеља Богдана Србљина (октобар 2023.)

-Диплома за освојено друго место на Општинском такмичењу из енглеског језика (фебруар 2024.)

-Општинско такмичење из географије (март '24.)

-Окружно такмичење из енглеског језика (март '24.)

-Похвала за постигнут резултат на математичком такмичењу  “Мислиша 2024” (81 бод)  одржаном 14.03.2024

-Диплома за освојено треће место на Општинском такмичењу из биологије (март 2024.)

-Диплома за освојено треће место на Окружном такмичењу из биологије (86 бодова) (април 2024.)

Андреј је наставницима одржавао ону искру лепоте коју просвета треба да има. Цитираћу наставницу биологије код које је постигао навеће успехе на такмичењима:

"Захваљујући малом броју ученика, а пре свега Андреју, још увек радим овај посао. Андреј ми буди веру да добри, вредни и васпитани ученици постоје. Захвална сам му што је био мој ученик и контратег свим осталим проблемима."

Уверени смо да ће његова будућност бити једнако светла као и његов досадашњи пут и да ће наставити да постиже велике ствари у свим областима које га интересују.

Несумњиво је да се у нашој школи  изнедрио будући ИТ стручњак, као његова највећа жеља на следећој степеници пута ка новим успесима.

Андреј је допринео добром гласу наше школе.

Андреј заслужује да понесе титулу ђака генерације!

Чланак написала: Јелена Недељков, наставница математике

 

Učenik generacije - Andrej Rac Sabo

Посета нашем главном граду - Београду

У петак, 31. маја 2024. године ученици петог разреда наше школе провели су један незабораван дан у Београду, на једнодневној екскурзији. Циљ ове екскурзије био је да ученици посете главни град наше државе и тиме обогате своје знање и упознају културно наслеђе Београда.

У раним јутарњим часовима кренули су за Београд. Прва тачка путовања била је Ботаничка башта ,,Јевремовац“. У Ботаничкој башти ученици су видели различите биљке и сазнали много информација како о биљкама, тако и о самом настанку ове чаробне баште усред града Београда. Уследило је панорамско разгледање града. После тога ученици су прошетали срцем града. Прошли су Кнез Михаиловом улицом, видели прву основну школу изграђену у Београду ,,Краљ Петар Први“, обишли Калемегданску тврђаву и стигли су до Зоошког врта. У београдском зоо – врту провели су време разгледајући различите животиње. Наравно, уз све то освежили су се сладоледом и купили занимљиве сувенире. На крају,ученици су се возили бродом Дунавом и Савом уживајући у погледу на нприродне лепоте Београда.

Захваљујући туристичком водичу Иви Радић ученици су сазнали много занимљивих и корисних информација о граду Београду и његовим најважнијим знаменитостима.

Петаци су се вратили својим кућама пуни позитивних утисака и у лепом расположењу.

Ученике су водили на екскурзију и бринули о њима професор музичке културе Жељко Стојановић, професорка српског језика Олгица Милетић и књижничарка Даринка Маљугић.

         НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Текст написала: Олгица Милетић, професорка српског језика

 

Naši mali maturanti posetili srednje škole

   Učenici osmog razreda naše škole su u sredu, 29. maja 2024. u pratnji troje odeljenskih starešina i dva pedagoga posetili sve srednje škole u Kikindi: Tehničku školu, Srednju Stručnu školu "Miloš Crnjanski" , Gimnaziju "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinsku školu. Jedno lepo iskustvo i šetnja po sunčanom danu uz prijatno osoblje u školama doprinelo je da naši đaci, budući srednjoškolci lakše pronađu i odluče se za buduće zanimanje. Zahvaljujemo se JP" Autoprevoz" Kikinda koji nam je obezbedio bezbedno i prijatno putovanje do Kikinde i nazad.
 
 
 
Članak napisala:
Jelena Nedeljkov, nastavnica matematike
 
 

ФООО - додела диплома

    Полазници I, II i III циклуса ФООО наше школе,  су у петак 24.05.2024.године успешно завршили наставну годину и циклус. Том приликом је реализована свечана додела диплома. Полазници I и II циклуса ће наставити школовање у октобру а полазници III циклуса ће 17.06.2024. године  полагати завршни испит. 
 
 
Текст написала Сања Јолић, андрагошки асистент
 

Republičko takmičenje iz biologije

    U nedelju, 19.05.2024. godine, na Biološkom fakuletetu u Beogradu, održano je Republičko takmičenje iz biologije. Na takmičenju je učestvovao učenik naše škole Andrej Rac Sabo i osvojio 86 od ukupno 100 bodova. Andreja je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Jelena Đurić.
Čestitamo im na izuzetnom uspehu!
 
 
 
 
 

Васкршња изложба

   У просторијама Основне школе „Васа Стајић“ одржана је 3. V 2024. године  изложба наших ученика и другара из вртића Невен на тему Васкрс. Они су се потрудили и у име овог најлепшег празника маштовито  украшавали јаја и насликали занимљиве цртеже.

   Директорица Мариана Ракин поздравила је присутне родитеље и ученике, запослене раднике наше школе, представнике МЗ Мокрин, захвалила се на присуству и честитала им предстојећи Васкрс.

   Желимо да захвалимо компанији ,,Банини“, која је помогла да они најбољи буду награђени за свој труд.

  Такође, захваљујемо и бившем ученику ове школе Срђану Иванову, који нам је подарио велико и прелепо ускршње јаје.

   Наравно, и ове године изабрана су најлепша дела малих уметника.

   Радове је прегледао и одабрао наставник ликовне културе Дарко Стојков.

  • У категорији предшколског узраста, треће место освојила је Ника Блажић, друго место Ива Србљин, а прво Драгана Голић.
  • У категорији ученика основне школе од првог до четвртог разреда, треће место освојио је Милош Сремчев (III1), друго Алиса Халиловић (I1), а прво Славиша Детки (IV1).
  • У категорији ученика основне школе од петог до осмог разреда, треће место освојила је Ристић Радмила (V1), друго Александар Обадић (VII1), а прво Милица Весков (V1).

   Ова изложба је посебна и по томе што излажемо и занимљиво украшена јаја.

   Свако украшено јаје носи по једну скривену искрену поруку за све нас.

  • Треће место припало је Сари Концулић (VI1), друго Милици Тот (III1 ), а прво Анђели Линкин (I1).

   Изложбу су увеличали чланови нашег ,,Хорића“ и млади рецитатори.

   Након изложбе приређена је и закуска за све присутне.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала наставница српског језика и књижевности Дајана Хаџић

 

 

Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају"

     У суботу, 20.04.2024.године, одржано је Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају" на ком су учествовали ученици свих 15 основних школа наше општине. Ученици наше школе су, као и ранијих година, остварили изузетне резултате и освојили вредне награде.
 
Ц категорија дечаци
Лазар Сремчев - 1. место и пласман на Окружно такмичење (златна медаља, награда - бицикл)
 
Ц категорија девојчице
Јелена Чворак - 3. место (бронзана медаља, награда - слушалице и миш за рачунар)
 
     Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић.
 
 
       
 
 
 
 
 
  

Okružno takmičenje iz biologije

   Andrej Rac Sabo (8-1) je na Okružnom takmičenju iz biologije osvojio 3.mesto i plasirao se na Republičko takmičenje. Učenika je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Jelena Đurić. Čestitamo im na velikom uspehu i želimo im sreću na Republičkom takmičenju.

 

 

Dan škole

   U sredu, 27.03.2024. godine, obeležen je Dan škole. Pre podne su organizovane brojne radionice, koje su bile veoma posećene. Predveče, u prepunoj sali Doma kulture, održana je priredba u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda.

KLIKOM NA DONJU SLIKU OTVARA SE ALBUM SLIKA.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Обавешатавамо вас да ће се упис ученика у први разред Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину обављати у периоду од 20.марта до 31. маја 2024. године, а у складу са званичним дописом Министарства просвете Републике Србије.

Родитељи или други законски заступници могу упис да изврше на два начина:

  1. електронским путем-самостално
  2. Заказивање термина уписа и тестирања може извршити школа

1. Самостално електронско заказивање:

И ове године ће родитељима бити доступна услуга Е-заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу преко апликације eУправа.

За покретање услуге E-заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ на Порталу еУправа потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у ОШ “Васа Стајић“, Мокрин

Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 21.марта до 31. маја 2024. године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа, а најмање за прве три недеље априла месеца.

Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 21. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана .

ОШ“Васа Стајић“ Мокрин  послаће позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу/старатељу у вртићу „Невен“, а које ће им уручити њихови васпитачи.

2.Заказивање термина уписа и тестирања може извршити школа

 Основна школа „Васа Стајић“ Мокрин спремна је да, као и ранијих година, изађе у сусрет родитељима који не желе или нису у могућности да самостално закажу тестирање, да то уради уместо њих и то тако што могу телефоном позвати секретара установе сваког радног дана у периоду од 08,00 до 14,00 часова на телефон 063-599-051.

Том приликом је потребно да доставе следеће податке:

- Име и презиме детета које се уписује у школу;

- јединствени матични број  детета (ЈМБГ)

- Име и презиме једног родитеља, односно другог законског заступника и његов ЈМБГ

- Место пребивалишта детета

- Контакт е-маил и телефон родитеља

Тестирање почиње 04.04. 2024.године.

Термини за тестирање су радним данима, када контактирате школу добићете обавештење који термини су слободни.

Апликација Е управе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће секретар установе у заказаном термину из наведене апликације прибавити и одштампати: извод из матичне књиге рођених; уверење о пребивалишту; потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење (уколико сте преглед обавили код приватног лекара доставити потврду о обављеном прегледу), а педагог  истог дана извршити тестирање детета.

 

Још чланака...

  1. Opštinsko takmičenje iz hemije

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

08116970
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
21336
17276
61567
7923586
291584
443153
8116970

Your IP: 85.208.96.196
2024-06-18 17:43
Legetøj og BørnetøjTurtle