ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Заједно и безбедно кроз детињство

     Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години организују радионице, које ће бити одржане 22.09.2023. године на градском тргу у Кикинди у времену од 13.00 до 15.00. Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

 

ПРАВЕ ВРЕДНОСТИ КОЈЕ НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ МОДЕ

   Ученице 8-2, наше школе, у сарадњи са библиотекарком, урадиле су пано на тему “Вредности које треба да негујемо”. Нашим ученицима се трудимо да усадимо праве животне вредности. Пано заузима посебно место у нашој школи, да подсети, како ученике, тако и све запослене, да негујући ове особине, постајемо бољи људи.

   

Библиотекарка школе: Кристина Завишић

 

НИШТА БЕЗ МОКРИНСКЕ ШКОЛЕ

     Традиционални „Дани лудаје“ почели су 14. септембра. Манифестацију су отворили ђаци петог и шестог разреда „Играма са лудајом“. Наравно, учествовала је и наша школа. Такмичили су се: Јолић Мића, Рељин Бојана, Концулић Сара, Соколов Марко и Кнежев Нађа, сви из VI-1. Нисмо победили, али смо освојили четврто место у конкуренцији 11 екипа. Многи такмичари су имали мајице са именом своје школе, али нико није имао оно што су имали Мокринчани – своје навијаче. Мотивациону подршку пружали су ђаци II-1 одељења, који су неуморно навијали за своје старије другаре.

     Тако су се другаци и шестаци још једном  дружили и провели леп и необичан дан.

   Једно велико ХВАЛА мамама: Ивани, Марији, Ана Марији, Слађани и педагошкињи  Биљи, без чије помоћи и подршке не бисмо отпутовали до Кикинде.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала: Оливера Зрнић, професор разредне наставе

 

Nagrada za Luku Lazića

   
   Učenik naše škole Luka Lazić (4-1), osvojio je majicu, kao nagradu, na likovnom konkursu lista Ježurko.
   Čestitamo Luki na uspehu!
 
 
 

Почетак школске 2023/2024. године

 
    У петак, 01.09.2023. године, почиње школска 2023/2024. година. Настава ће се одвијати по следећем редоследу:
 
     - ученици од 1. до 4. разреда - пре подне (почетак наставе у 8.00)
     - ученици од 5. до 8. разреда - после подне (почетак наставе у 13.00)
 
   Распоред часова сваког одељења старије смене (од 5. до 8. разреда) можете видети на школском сајту кликом на мени РАСПОРЕДИ.
 
   Свим ученицима желимо пуно успеха у новој школској години!!!
 
 

Додела награда најбољим ученицима

     Привели смо још једну школску годину крају. Као и сваке године, и ове године су наши ученици показали колико су ангажовани и успешни у разним областима. Наставничко веће похвалило је и наградило најуспешније ученике. Директорка школе је пожелела осмацима срећан наставак школовања, а осталим ђацима да наставе да нашу школу, родитеље и село чине поносним.

Чланак написала: Кристина Завишић

 

Ученик генерације – Никола Радујко

    Никола Радујко, ученик VIII-2, је ученик који се још код учитељице издвајао од других ученика не само по свом знању и одличним оценама, него и по примерном понашању и изузетном васпитању. Изразито је вредан, интелигентан, поштен и прихвата све школске обавезе са великом одговорношћу.

   Воли да чита у слободно време, ужива у цртању, талентован је и похађао је бројне радионице. У четвртом разреду је учествовао на окружном такмичењу из математике, а скоро сваке године учествује и на математичком надметању ,,Мислиша“. Тренирао је фудбал, а сада се бави рукометом и одбојком.

   На такмичењу из географије је освојио друго место на општинском нивоу у седмом разреду. Добитник је Посебне дипломе из географије ,,Доситеј Обрадовић“ на крају осмог разреда за изузетне разултате и знање из наведеног предмета.

   Представљао је нашу школу на Телевизији Кикинда у квизу ,,5+“, као и у квизу ,,Моја Кикинда“, где је са својом екипом освојио друго место и донео нашој школи вредну награду – пројектор. Био је редован на свим припремама за школске и ваннаставне активности, еколошким акцијама, и свуда је показао иницијативу и ниједан задатак му није падао тешко.

   Увек је помагао другарима када је то било потребно. Оно што треба посебно истаћи је Николин однос према наставницима и свим запосленима у школи, који је увек био пун поштовања. Николина жеља је да постане контролор лета и сигурна сам да ће да израсте у часног, вредног и доброг човека.

   Као одељењски старешина изузетно сам поносна на Николу и сигурна сам да има све квалитете да носи титулу Ђака генерације.

   И за крај, једна изјава његових другара- ,,Знали смо ми да ће Никола бити Ђак генерације још у петом разреду“, праћена овацијама и громогласним аплаузом свих из одељења.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Окружно такмичење "Шта знаш о саобраћају"

    На Окружном такмичењу "Шта знаш о саобраћају", одржаном 13.05.2023. године, учествовало је 48 такмичара из свих 6 општина нашег округа (свака општина је имала максималних 8 такмичара). Ученици наше школе су постигли изузетне резултате и освојили вредне награде. Резултати по категоријама су следећи:

Б категорија - девојчице

Јелена Чворак - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - девојчице

Гордана Ристић - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - дечаци

Лазар Сремчев - 5. место

 

     Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић.

 

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 

Окружно такмичење из биологије

    Окружно такмичење из биологије одржано је у недељу, 23.04.2023. године у ОШ ,,Ђура Јакшић" у Кикинди. Ученик наше школе Михајло Вујић (5-2) је постигао изузетан резултат и освојио трећу награду са 81 бодом (освојио је највећи број бодова на такмичењу). Михајла је за такмичење спремала наставница биологије Јелена Ђурић. Честитамо им на великом успеху!

 

Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају"

   У суботу, 22.04.2023.године, одржано је Општинско тамичење "Шта знаш о саобраћају", на ком је учествовало 14 основних школа наше општине. Ученици наше школе су, као и ранијих година, забележили изузетне резултате и освојили вредне награде. Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић. Резултати по категоријама су следећи:

Ц категорија дечаци

Лазар Сремчев - 1. место (освојена златна медаља, бицикл и пласман на Окружно такмичење)

Ц категорија девојчице

Гордана Ристић - 2. место (освојена сребрна медаља и пласман на Окружно такмичење)

Б категорија девојчице

Јелена Чворак - 1. место (освојена златна медаља, бицикл и пласман на Окружно такмичење)

Б категорија дечаци

Никола Недељков - 6.место

Екипно - 2. место и освојен пехар.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

04484800
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
17574
15949
44641
4388072
179211
148018
4484800

Your IP: 3.224.220.101
2023-09-27 12:54
Legetøj og BørnetøjTurtle