ПРЕТРАГА

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Почетак другог полугодишта

   
   Друго полугодиште, школске 2021/2022. године, почиње у понедељак (17.01.2022. године), а настава ће се одвијати по следећем редоследу:
 
- ученици од 5. до 8. разреда - после подне (почетак наставе у 13.00)
- ученици од 1. до 4. разреда - пре подне (почетак наставе у 8.00)
 
     НАПОМЕНА: На школском сајту је нов распоред часова за ученике од 5. до 8. разреда, који ће важити од почетка другог полугодишта (понедељак 17.01.2022.године). 

Свим ученицима желимо пуно здравља, среће и успеха!

 

 

Честитка

 

 

Литерарни конкурс на тему ,,Поглед с прозора“

    Ученица наше школе Николина Васиљевић VII3 учествовала је на дванаестом литерарном конкурсу за децу „Радовићев венац“ који организује Дечији културни центар у Нишу. Ученица је на маштовит и креативан начин писала о томе шта се занимљиво могло видети с њеног прозора и какав је на њу то утисак оставило.

    Николина је добила захвалницу и њен рад је објављен у Зборнику награђених и одабраних радова овог литерарног конкурса. Значајно је то што је пристигло око 400 радова из свих крајева Србије и земаља у окружењу, Босне и Херцеговине и Црне Горе, а само неки су објављени.

    Част нам је што је Николинин рад привукао пажњу жирију и што је објављен. Њен рад је једно мало уметничко дело у ком је имала прилику да види и доживи себе попут правих уметника.

     

Текст написала: професорка српског језика Олгица Милетић

 

Совембар – месец сова

     Ученици наше школе имали су прилику да 26. 11. 2021. године учествују на десетом по реду ,,Совембару“ који се организује у Кикинди. Новембар је месец посвећен совама и лепо је било учествовати на манифестацији посвећеној баш овим птицама.

     У сали ,,Партизана“ свака школа Града Кикинде осмислила је и припремила свој штанд, уједно је то била прилика да се покаже колико су ученици креативни и маштовити. Ученици наше школе су на различите начине осмислили и приказали мотив сове. Било је ту живописних цртежа. Посебно место заузеле су фигурице сова направљених од разноврсног материјала: папира, пластелина, сапуна, цигле. Наравно, родитељи су ученицима радо помагали у стварању ових занимљивих рукотворина. Ученике су мотивисали и дали велики подстицај наставник ликовне културе Дарко Стојков и учитељице наше школе. Имали смо штанд пун дечјих радова. Штанд су припремили и уредили наставник ликовне културе Дарко Стојков, библиотекарка наше сеоске библиотеке Даринка Маљугић, педагог Кристина Завишић и наставница српског језика Олгица Милетић заједно са ученицама Таром Ђурић V1, Барбаром Живко VI1 и Тијаном Мирков VI2.

     На квизу знања ,,Свет сова ушара“ учествовале су ученице Милана Голић VI1, Тијана Дачић VI3 и Дуња Дражић VI3.  Својим знањем стигле су до финала, а имале су прилику и да учествују у ,,Сова патроли – путем станишта сова ушара“, коју је водио наш чувени орнитолог Милан Ружић. Овога пута избројали су око 90 малих ушара у центру Кикинде око православне цркве упркос ветровитом и кишовитом дану. Ученике је за квиз припремала наставница географије Јелена Матић уз помоћ наставника енглеског језика Марка Матића и наставнице српског језика Олгице Милетић.

     Такође, овој манифестацији присуствовали су и ученици наше школе који су освојили друго место на квизу ,,Моја Кикинда“: Мирослава Голић VII1, Никола Радујко VII2, Дарио Бибер VIIIи Катарина Голић VIII3, које је припремала наставница географије Јелена Матић.

      Ученици су посетили и кикиндски Народни музеј и погледали изложбу посвећену совама. Заваљујући директору школе Ненаду Кихасу имали смо прилику да учествујемо на ,,Совембару“ и да цела организација учешћа наше школе протекне у најбољем реду.

     Поносни смо на ученике који су представљали нашу школу у квизу и на манифестацији. Можемо рећи да је ово било и једно лепо дружење захваљујући малим совама, становницима не само Кикинде, него и нашег села.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА ОВОГ ЛЕПОГ ДОГАЂАЈА.

                  Текст написала:професорка српског језика и књижевности: Олгица Милетић

 

Финале квиза ,,Моја Кикинда“

    У сјајној атмосфери Културног центра у Кикинди одржано је финално такмичење квиза ,,Моја Кикинда, откријмо где живимо“. Правила игре су овај пут била другачија, јер уместо стандардних квиз-питања, ђаци су играли игру сличну ,,Не љути се човече“, тако да је било потребно имати и среће у бацању коцкице. Наши ученици, сестре Катарина и Мирослава Голић, Никола Радујко и Дарио Бибер, су показали велико знање и на достојан начин представили нашу школу. Иако су у претходним круговима такмичења имали највише бодова, овај пут им је недостајало и мало среће на коцки, па су такмичење завршили на другом месту. Прво место је освојила ОШ ,,Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца, треће место ССШ ,,Милош Црњански“, а четврто место ОШ ,,Жарко Зрењанин“. Наши ученици су за награду добили бежичне пуњаче, а школа је добила вредну награду у виду пројектора, који ће бити постављен у једну од учионица наших такмичара. Овом приликом као ментор екипе желим да похвалим ученике јер су вредно и озбиљно учили од почетка године и нису пропустили ниједан час припреме. Била ми је част што сам имала овакву екипу и да знате да смо поносни на вас! Директор школе је све учеснике квиза, као и учеснике манифестације ,,Совембар“, одвео на ручак где смо прославили лепе резултате.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА ОВОГ ЛЕПОГ ДОГАЂАЈА.

Чланак написала: Јелена Матић, професор географије

 

Полуфинале квиза ,,Моја Кикинда“

     Све нас је обрадовала вест да су ученици наше школе били најбољи и у полуфиналном такмичењу и пласирали у финале квиза ,,Моја Кикинда – откријмо где живимо“! Катарина Голић 8-3, Мирослава Голић 7-1, Дарио Бибер 8-3 и Никола Радујко 7-2 су и овај пут убедљиво победили (47 бодова) своје противнике из ОШ ,,Фејеш Клара“ (20 бодова), ОШ ,,Јован Поповић“ (24 бода) и ССШ ,,Милош Црњански“ (42 бода). Наши ђаци су тако освојили вредну награду за школу – пројектор! Са нестрпљењем очекујемо финале квиза и навијамо за наше ученике!

Чланак написала: Јелена Матић, професорка географије

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/61-118; 0230/62-048

Телефакс: 0230/61-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

02387018
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
650
3204
16357
2352828
68431
76980
2387018

Your IP: 107.21.85.250
2022-01-28 04:52
Legetøj og BørnetøjTurtle