ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Турнир у малом фудбалу

    Педагог школе Кристина Завишић организовала је турнир у малом фудбалу за дечаке од 5. до 8.разреда. У категорији 5. и 6. разреда победу је однела екипа коју су чинили: Страхиња Зец, Вукашин Мишчевић, Зоран Раду, Никола Сивачки, Мирослав Јолић, Марко Соколов и Филип Кошчица. У категорији 7. и 8.разреда победила је екипа у следећем саставу: Радован Барбат, Дамир Путник, Паја Рац, Стефан Балатон, Јовица Јолић, Александар Леваи и Давид Барбул. Турнир је прошао у пријатељској атмосфери, пуној смеха и забаве. Педагог школе се захваљује свима који су учествовали и што је све прошло у најбољем реду. Такође, хвала управи спортске хале на уступању исте.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЊЕ АЛБУМ СЛИКА.

Педагог школе Кристина Завишић

 

Угледни час из физике у корелацији са математиком

   У среду, 30.11.2022. године, одржан је угледни час из физике у корелацији са математиком, на наставну тему: “Светлосне појаве – Одређивање жижне даљине сабирног сочива”. Час су одржали наставник физике - Драган Васић и наставник математике - Синиша Вуковић у одељењу 8-3. Часу су присуствовале директорка и педагог школе. Наставник физике је час осмислио у етапама, где је на почетку часа објаснио и усмерио ученике да формирају две групе, које су вршиле су мерења удаљености предмета од сочива и лика од сочива. Друга етапа часа се огледала у подешавању извора светлости, предмета, сабирног сочива и пројектованог лика. У трећој етапи часа је наставник математике извео трансформацију формуле за одређивање жижне даљине за резултате мерења који нису били целобројни. У следећој етапи се рачунала жижна даљина и оптичка јачина сабирног сочива изражена у диоптријама. На самом крају угледног часа је рађена анализа резултата мерења и дискусија на тему жижне даљине. Вреднована је група која је имала тачније резултате мерења. Час је протекао у активном учешћу ученика и наставника. Општи утисак је био позитиван, а заједничка очекивања и мотивација су део будућих часова.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА

Чланак написао: Синиша Вуковић, наставник математике

 

Совембар у Кикинди

    Традиционалну манифестацију ,,Совембар – месец сова ушара“ посетили смо и ове године и представили своје радове на тему сове и њиховог значаја за околину и све нас. Наша школа је имала свој штанд у хали ,,Пионир“ где су изложени најуспешнији радови настали на радионици учитељице Оливере Зрнић и одељења I-1, као и радови ученика IV-1 и IV-2 и ученика седмог и осмог разреда који похађају слободну наставну активност ,,Моја животна средина“. Ученици 1-1 заједно са својом учитељицом, родитељима и учитељицом Љубицом Белош  су осмислила штанд на занимљив и креативан начин који је привукао велико интересовање! У Народном музеју наши мали ђаци су истакли своју маштовитост у вајарској и ликовној радионици ,,Сова као сувенир“ и театру о совама које зимују у нашој општини.

    На квизу о свету сова ушара учествовале су ученице Тара Ђурић VI-1, Анастасија Митрески VI-1 и Мина Племић VI-1. Показале су велико знање и овом приликом их похваљујемо! Ученице је за квиз припремала наставница  Јелена Матић. Поред квиза, биле су и део ,,Сова- патроле“- бројање сова уз помоћ чланова Друштва за заштиту птица Србије, као и учеснице радионице.

    Добили смо захвалницу Града Кикинда за допринос у реализацији манифестације, као и постере од Друштва за заштиту птица Србије и промотивни материјал.

    Захваљујемо се родитељима ученика 1-1 који су  допринели да реализујемо учешће у овој лепој манифестацији.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала: Јелена Матић, наставница географије

 

Наша библиотека у новом руху

    Захваљујемо се нашим ученицама које су вредно радиле на овом дивном цртежу - Теодора Барбек 7-1, Лаура Вивиен Буза 7-2 и Даша Јерковић 7-2. У помоћ им је притекао и Богдан Детки 7-3. Захвалност и наставнику ликовног Дарку Стојкову који је давао смернице и подршку ученицима.

     

Педагог школе Кристина Завишић

 

Литерарни конкурс поводом Дана библиотеке

   Ученице наше школе учествовале су на литерарном конкурсу организованом поводом Дана библиотеке ,,Јован Поповић“ у Кикинди.

   Овом приликом награђене су ученице Николина Васиљевић VIII3 и Мина Племић VI1. Ученица осмог разреда Николина Васиљевић освојила је 3. место и својим искреним речима дотакла је душе свих оних који добро знају како је то кад душа заболи. Ученица Мина Племић похваљена је и својом песмом поручила свим вршњацима колико је важно да не буду насилни једни према другима.

   Наша школа добила је захвалницу поводом учешћа на овом значајном литерарном конкурсу који мотивише ученике да кроз машту и писану реч искажу своја осећања и размишљања о свим темама које их интересују.

   Честитамо Николини и Мини и желимо им да наставе са писањем и неговањем свог талента.

Текст написала: професорка српског језика Олгица Милетић

 

Слободне наставне активности - медијска писменост

      Од ове школске године се у нашој школи одржавају часови медијске писмености за ученике петог и шестог разреда. На овим часовима деца уз помоћ наставника уче све што им је потребно за рад у дигиталном свету.

     Надамо се да ће следеће године бити још више заинтересованих ђака! Часове држи наставник Марко Матић.

 

 

,,Покажи свету како чуваш планету“

     Покрет горана Кикинде у сарадњи са Канцеларијом за младе и Високом школом струковних студија за образовање васпитача је организовао други по реду ,,Зелени квиз – Покажи свету како чуваш планету“, с циљем унапређења односа младих према заштити животне средине и одрживом развоју. Квиз је био забавног карактера где су кроз практичне активности и игре ученици учили о разврставању отпада,  рециклажи, улози човека у очувању и заштити животне средине. У овим активностима учествовале су ученице наше школе Сандра Бабић 7-1, Тијана Гаврилов 7-1 и Даша Јерковић 7-2 са наставницом географије Јеленом Матић. Школа је добила захвалницу и ваучер за куповину садница и цвећа у расаднику.

Чланак написала: Јелена Матић, професор географије

 

Успех Бојана Сремчева

    Бојан Сремчев 6-2 je на школском пливачком такмичењу освојио 2. место у дисциплини 50м делфин. Честитамо Бојану и желимо му пуно успеха на даљим такмичењима.

 

 

ПОЗДРАВ СОВЕМБРУ

    Почетак новембра – Совембра обележили су  и ђаци I-1 одељења још једном радионицом. Тема радионице била је „Совембар – месец сове у Кикинди“, а учесници ђаци – прваци и њихови   родитељи. Овај , сад већ уиграни састав, је у дивној атмосфери и вођен јаком мотивацијом да се одрасли играју са малишанима, створио велико јато совица из маште и њиме улепшао школски хол. Дружење са совама прваци ће наставити 25. новембра у Кикинди на манифестацији „Совембар“.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

„Совембар“ у Мокрину

    Првог дана новембра у нашој школи је промовисан „Совембар - месец сова у Кикинди“. Дружење ђака – првака са представницима Туристичке организације Града Кикинде било је инспирисано највећим зимовалиштем сова ушара на планети, a које се налази у Кикинди. Кроз забавну причу о совама, ученици су чули много занимљивости о овим грабљивицама, као и чињеницу да оне воле тишину и да још увек ником није јасно зашто су изабрале центар Кикинде. 

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 „Учитељице, како је мени лепо!“

     „Учитељице, како је мени лепо!“ је реченица искреног првака која најбоље описује расположење какво је владало у учионици I-1, када су ђаци са својим родитељима стварали невиђене креације од воћа и поврћа.

      Радионица је одржана поводом Дечје недеље, а имала је за циљ да омогући квалитетно, заједничко време родитеља и ђака .

      Широки осмеси свих присутних доказ су да је дружење било више него успешно.

      Драги родитељи, добром вољом и жељом, унели сте у нашу учионицу радост и ведрину , а својој деци још једном показали да су вам она најбитнија!

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

  Професор разредне наставе: Оливера Зрнић

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03300890
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
506
791
3447
3289506
6702
35355
3300890

Your IP: 3.236.146.28
2022-12-07 17:51
Legetøj og BørnetøjTurtle