ПРЕТРАГА

 

 

 

  

                                                                                                                                                           

              

    

     

  

 

Видео фајлови

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА НЕКИ ОД ДОЊИХ ЛИНКОВА ОТВАРА СЕ ОДГОВАРАЈУЋИ ВИДЕО ФАЈЛ.

Захваљујемо се ауторима видео фајлова Жељку Јанићу, Драгољубу Бадрљици и Горану Биримцу.

 

ПРЕЂАШЊИ МОКРИН

СТАРИ МОКРИН

ШКОЛА У МОКРИНУ

МОКРИН ДАНАС

РАША ПОПОВ

 

ОБОГАЋЕН ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД (ШКОЛКА 2023/2024. ГОДИНА)

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА СВАКИ ОД ДОЊИХ ЛИНКОВА ОТВАРА СЕ ОДГОВАРАЈУЋИ АЛБУМ СЛИКА (ШКОЛСКА 2023/2024. ГОДИНА)

 

УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА КРОЗ РАЗНЕ ОБЛИКЕ  (НАСТАВНИК: ЈЕЛЕНА ЈОВИЋ)

 

РЕШИТЕ ДА МАТЕМАТИКУ ВИШЕ НЕ ГРЕШИТЕ (НАСТАВНИК: ЈЕЛЕНА НЕДЕЉКОВ)

 

ОД ИГРАЧКЕ ДО РАЧУНАРА - ОСНОВНА ИНФОРМАТИЧКА ОБУКА (НАСТАВНИК: ВЛАДИМИР ГОЈКОВИЋ)

 

ПОДРШКА У УЧЕЊУ ЗА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК (НАСТАВНИК: МАРКО МАТИЋ)

 

ПУТ ДО КРЕАТИВНОСТИ КРОЗ МУЗИКУ - ХОРИЋ (НАСТАВНИК: ХАНА БАЛАБАН)

 

 

 

 

Свечана додела награда и диплома

   У петак, 28. јуна 2024. године у нашој школи организована је свечана додела диплома и награда ученицима који су били наујуспешнији ове школске године.

   Ове године заслужено је награђен ученик Андреј Рац Сабо који је Ђак генерације и носилац Вукове дипломе. Поред њега похваљени су и награђени ученици који су били успешни из биологије, енглеског језика, ликовне културе, музичке културе, физичког и здравственог васпитања, саобраћаја – шта знаш о саобраћају, српског језика и књижевности, хемије, као и учешћа на квизовима из географије и активностима Црвеног крста.

   Директорка школе Мариана Ракин доделила је награде и пожелела ученицима много успеха у даљем школовању. Осмацима да упишу школу коју желе, а осталим ученицима да наставе са трудом и учењем у истом смеру.

   Поред вредних ученика и ученица, награђене су и наставница биологије Јелена Ђурић и учитељица Сања Јолић због великог труда и залагања, не само ове школске године, већ и претходних година.

   Хорић  ОШ ,,Васа Стајић“ уз пратњу наставнице Хане Балабан улепшао је свечаност.

   Честитамо свим награђенима и похваљенима од срца и желимо им још више успеха у наредном периоду.

Текст написала: Олгица Милетић, наставница српског језика и књижевности

 

Литерарни конкурс

    Тренутно је Недеља културе у Мокрину која је посвећена Мирославу Антићу и Раши Попову. У оквиру манифестације Дани Раше Попова организован је литерарни конкурс на тему: ,,Не дирај ми снове“. У галерији Дома културе 26. јуна 2024. године награђени су најбољи лиитерарни радови, а добитник награде ,,Рашин шешир“ је дечји композитор Јован Јоца Адамов. У програму је учествовало много познатих уметника као што су Дејан Алексић, Тоде Николетић, Бранимир Росић и други.

    Међу награђеним радовима запажена је и песма ученице наше школе. Ученица петог један Јана Јурић је похваљена. Својим стиховима подсетила нас је на то како сви наши снови могу да се остваре ако то желимо. Само треба имати храбрости и покушати.

   Јани честитамо на успеху и желимо јој да је нико не омета док сања своје снове и пише песме.

                                                      

Текст написала: Олгица Милетић, наставница српског језика и књижевности

 

АНДРЕЈ РАЦ САБО 8-1

"Задовољство ми је што, као одељенски старешина и наставница, имам ту част да говорим о овом дивном младом човеку, некад стидљивом и повученом дечаку, а данас зрелом момку пуном самопоуздања и позитивности.

Андреј је прави пример изузетног ђака. Од самог почетка школовања, Андреј се истицао својом интелигенцијом, радном етиком и посвећеношћу. Његов успех није случајан; иза њега стоје сати марљивог рада и жеља за знањем. Највише се издвајао у математици, где је често био корак испред својих вршњака. Осим тога, Андреј је показао изузетну вештину у раду на рачунару.

Његова креативност и иновативност у решавању задатака били су запањујући, што га је чинило незаобилазним чланом сваког тимског пројекта у школи. Андреј није само ученик који бриљира у академским областима; он је и пример вредног и посвећеног ученика који је увек био спреман да помогне другима. Без обзира на бројне обавезе и припреме за такмичења, никада није заборавио своје другаре. Увек је био ту да пружи подршку, објасни градиво или једноставно буде пријатељ када је то било потребно. Због тога је омиљен и прихваћен од других.

Тих и ненаметљив, плени пажњу својим знањем и брзим умом. Андреј је једноставан, пријатан, фино васпитано и културно дете, поштује школу, наставнике, предмете и другаре. Његова преданост учењу и пријатељима чини га изузетном личношћу и узором за све ученике. Андреј није само одличан ђак, већ и ученик за пример, који својим понашањем и резултатима показује шта значи бити прави лидер и пријатељ.

Његови успеси:

- Диплома за награђени рад на литерарном конкурсу  манифестације “36. Дани лудаје”(септембар ’21.)                                                                                                                                  

-Похвала за постигнут резултат на математичком такмичењу “Мислиша 2022” одржаном 10.03.2022.

-Општинско такмичење из биологије (март2023.)

- Прво место на ликовном конкурсу одржаном у ОШ “Васа Стајић” на тему “Васкрс” (април 2022.)

- Друго место на ликовном конкурску одржаном у ОШ “Васа Стајић” на тему “Васкрс” (март 2023.)

- Диплома Народне библиотеке “Јован Поповић” за освојено прво место у категорији од V-VIII разреда на конкурсу за најбољи трејлер за књигу (БООК TRAILER) – групно учешће, али је Андреј највише заслужан јер је направио трејлер уз помоћ нашег колеге, учитеља Богдана Србљина (октобар 2023.)

-Диплома за освојено друго место на Општинском такмичењу из енглеског језика (фебруар 2024.)

-Општинско такмичење из географије (март '24.)

-Окружно такмичење из енглеског језика (март '24.)

-Похвала за постигнут резултат на математичком такмичењу  “Мислиша 2024” (81 бод)  одржаном 14.03.2024

-Диплома за освојено треће место на Општинском такмичењу из биологије (март 2024.)

-Диплома за освојено треће место на Окружном такмичењу из биологије (86 бодова) (април 2024.)

Андреј је наставницима одржавао ону искру лепоте коју просвета треба да има. Цитираћу наставницу биологије код које је постигао навеће успехе на такмичењима:

"Захваљујући малом броју ученика, а пре свега Андреју, још увек радим овај посао. Андреј ми буди веру да добри, вредни и васпитани ученици постоје. Захвална сам му што је био мој ученик и контратег свим осталим проблемима."

Уверени смо да ће његова будућност бити једнако светла као и његов досадашњи пут и да ће наставити да постиже велике ствари у свим областима које га интересују.

Несумњиво је да се у нашој школи  изнедрио будући ИТ стручњак, као његова највећа жеља на следећој степеници пута ка новим успесима.

Андреј је допринео добром гласу наше школе.

Андреј заслужује да понесе титулу ђака генерације!

Чланак написала: Јелена Недељков, наставница математике

 

Učenik generacije - Andrej Rac Sabo

Посета нашем главном граду - Београду

У петак, 31. маја 2024. године ученици петог разреда наше школе провели су један незабораван дан у Београду, на једнодневној екскурзији. Циљ ове екскурзије био је да ученици посете главни град наше државе и тиме обогате своје знање и упознају културно наслеђе Београда.

У раним јутарњим часовима кренули су за Београд. Прва тачка путовања била је Ботаничка башта ,,Јевремовац“. У Ботаничкој башти ученици су видели различите биљке и сазнали много информација како о биљкама, тако и о самом настанку ове чаробне баште усред града Београда. Уследило је панорамско разгледање града. После тога ученици су прошетали срцем града. Прошли су Кнез Михаиловом улицом, видели прву основну школу изграђену у Београду ,,Краљ Петар Први“, обишли Калемегданску тврђаву и стигли су до Зоошког врта. У београдском зоо – врту провели су време разгледајући различите животиње. Наравно, уз све то освежили су се сладоледом и купили занимљиве сувенире. На крају,ученици су се возили бродом Дунавом и Савом уживајући у погледу на нприродне лепоте Београда.

Захваљујући туристичком водичу Иви Радић ученици су сазнали много занимљивих и корисних информација о граду Београду и његовим најважнијим знаменитостима.

Петаци су се вратили својим кућама пуни позитивних утисака и у лепом расположењу.

Ученике су водили на екскурзију и бринули о њима професор музичке културе Жељко Стојановић, професорка српског језика Олгица Милетић и књижничарка Даринка Маљугић.

         НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Текст написала: Олгица Милетић, професорка српског језика

 

Naši mali maturanti posetili srednje škole

   Učenici osmog razreda naše škole su u sredu, 29. maja 2024. u pratnji troje odeljenskih starešina i dva pedagoga posetili sve srednje škole u Kikindi: Tehničku školu, Srednju Stručnu školu "Miloš Crnjanski" , Gimnaziju "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinsku školu. Jedno lepo iskustvo i šetnja po sunčanom danu uz prijatno osoblje u školama doprinelo je da naši đaci, budući srednjoškolci lakše pronađu i odluče se za buduće zanimanje. Zahvaljujemo se JP" Autoprevoz" Kikinda koji nam je obezbedio bezbedno i prijatno putovanje do Kikinde i nazad.
 
 
 
Članak napisala:
Jelena Nedeljkov, nastavnica matematike
 
 

ФООО - додела диплома

    Полазници I, II i III циклуса ФООО наше школе,  су у петак 24.05.2024.године успешно завршили наставну годину и циклус. Том приликом је реализована свечана додела диплома. Полазници I и II циклуса ће наставити школовање у октобру а полазници III циклуса ће 17.06.2024. године  полагати завршни испит. 
 
 
Текст написала Сања Јолић, андрагошки асистент
 

Republičko takmičenje iz biologije

    U nedelju, 19.05.2024. godine, na Biološkom fakuletetu u Beogradu, održano je Republičko takmičenje iz biologije. Na takmičenju je učestvovao učenik naše škole Andrej Rac Sabo i osvojio 86 od ukupno 100 bodova. Andreja je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Jelena Đurić.
Čestitamo im na izuzetnom uspehu!
 
 
 
 
 

Још чланака...

  1. Васкршња изложба

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

Legetøj og BørnetøjTurtle