ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Општинско такмичење из математике

     На општинском такмичењу из математике, које је одржано 10.2.2024.године, учествовали су и ученици наше школе - четворо ђака из трећег разреда и четворо ђака из четвртог разреда. У категорији трећих разреда од 37 ученика, најбољи резултат остварила је Ана Шербеџија (3-2) десето место, док је Александар Стојановић (4-2) заузео седмо место од 22 ученика у категорији четвртог разреда.
Охрабрујемо наше ученике да наставе да развијају љубав према математици!


Педагог школе,
Кристина Завишић

 

BrainOBrain program

   Na svetskom online takmičenju gde je učestvovalo više od 21000 dece iz 80 zemalja sveta, naša učenica Jana Reljin iz II-1 je osvojila treće mesto kao polaznik BrainOBrain programa. To je program za decu koji podstiče pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština.
   Čestitamo Jani na ovom velikom uspehu i želimo joj mnogo uspeha u budućnosti!

 

 

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika

     Na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika održanom 4.februara 2024.godine u OŠ "Vuk Karadžić" u Kikindi, učenik VIII-1 Andrej Rac Sabo je osvojio drugo mesto i plasirao se na okružno takmičenje. Učenika je pripremao nastavnik Goran Horvat.
     Čestitamo Andreju i nastavniku i želimo im mnogo uspeha na sledećem nivou takmičenja!

 

 

Школска слава у нашoj школи

Основна  школа ,,Васа Стајић“ данас је свечано обележила школску славу у част првог српског архиепискога и просветитеља.

Свети Сава сматра се зачетником српске средњовековне књижевности, просветних установа, те заштитником учитеља и ученика.

Најпре су чланови школског хора, под управом наставника Жељка Стјановића,  отпевали  химну посвећену Светом Сави, а онда су свештеници Српске православне цркве Славко Јовановић и Бојан Стајић започели обред.

Приредба је настављена рециталом оних најмлађих и најслађих, ученика II1 и II2 које су припремале учитељице Оливера Зрнић и Јелена Оштрић.

Чули смо још једну занимљиву песму нашег школског хора, а онда и рецитате ученика 5 - 8. разреда. Њих су припремале наставнице Олгица Милетић и Дајана Хаџић.

Након тога су свештеници приступили резању славског колача, а затим је директорица Мариана Ракин бираним речима честитала школску славу – Светог Саву свим ученицима и запосленима у нашој школи.

У жељи да се ода признање свима који су достојно представили нашу школу, поделила је књиге ученицима који су остварили запажен успех у претходном периоду.

Милица Весков (V1), Јана Јурић (V1), Јован Степанчев (V1),  Мирослав Васиљевић (V1) и Тамара Карачоњи (VII1) освојили су награде на литерарном конкурсу ,,Свака звезда има својих пута“ поводом XXX Змајевих дечијих игара.

Ментор им је била наставница Олгица Милетић.

Имамо још лепих вести.

На наградном конкурсу Народне библиотеке ,,Јован Поповић“ за најбољи Book Тrailer, прву награду добила је екипа у саставу: Андреј Рац Сабо (VIII1), Немања Шебул (VIII1),  Милан Павлов (VIII1), Ненад Ибрајтер (VIII1) и Мирко Лупу (V2).

Ментор им је био учитељ Богдан Србљин.

И на самом крају да истакнемо да је учитељица Оливера Зрнић добила признање за креативност у ваннаставним активностима на 15. Методичким данима учитеља Војводине за мјузикл ,,Снежана и седам патуљака“.

Након приредбе приређена је закуска за драге госте и све запослене раднике наше школе.

Наставница: Дајана Хаџић

 

Мала деца - велики глумци

      Ученици IV-1 и њихова учитељица Драгица Митић посветили су друго тромесечје  припреми новогодишње представе „Збрка у леденом дворцу“ којом су обрадовали другаре из нижих одељења и улепшали им једно школско поподне. Представа је била успешна и занимљива, самим тим што су ђаци имали стручну помоћ библиотекарке Даринке Маљугић. Одиграна је више пута, а част да је одгледају имали су и деца просветних радника наше школе.

 

Писмо Деда Мразу

      Ученици II-2 организовно су ишли у Кикинду да пошаљу писма Деда Мразу. Уз несебичну подршку својих родитеља ђаци су, у великом заносу и нади да ће им Деда Мраз испунити жеље, убацила писма у кутију , трчкарала по тргу и фотографисала се у постављеним експонатима на тргу. Посетили су и позориштанце „Лане“ где су срдачно дочекани и уз бомбоне се „упознали“ са гињолама и марионетама. Да би посета била запамћена, „засладили“ смо је палачинкама у „Фриди“.

 

Признање учитељици

     Наша школа је први пут имала представника на „Методичким данима учитеља Војводине“ који су по 15. пут одржани у Новом Саду. Учитељица Оливера Зрнић је на овом конкурсу, који је реализован у склопу „Методичких дана“, представила свој мјузикл „Снежана и седам патуљака“ и добила признање за креативност у ваннаставним  активностима. Конкурсну комисију чинили су: позната кикиндска глумица Весна Чипчић, професор Првослав Јанковић са Учитељског факултета у Сомбору и две професорке разредне наставе.

 

Финале квиза ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“

    Ученици наше школе, Мина Племић, Тара Ђурић, Анастасија Митрески и Лазар Сремчев, су се пласирали у финале квиза ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“ међу четири најбоље екипе у конкуренцији основних и средњих школа наше општине. Финале квиза је другачије осмишљено него претходне етапе, у виду друштвене игре, те је највећи значај имао фактор среће. Наша екипа је освојила четврто место и вредну награду за школу - клима уређај, као и ваучер за вечеру у ресторану за чланове екипе и ментора. Честитамо ученицима на лепом успеху!

Чланак написала:

Јелена Матић, професорица географије

 

Полуфинале квиза ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“

   Ученици VII-1 наше школе Анастасија Митрески, Мина Племић, Тара Ђурић и Лазар Сремчев су се, захваљујући свом великом знању о нашем завичају, пласирали у финале квиза ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“! Циљ квиза је да подстакне младе да се заинтересују о географском, историјском и културном наслеђу нашег краја. У пратњи ученика су били одељењски старешина Синиша Вуковић и наставница Јелена Матић, која их је и припремала. Финале ће бити одржано у великој сали Културног центра у петак у 10 часова.

 

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

Квиз ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“

          Ученици наше школе и ове године учествују у квизу ,,Моја Кикинда: Откријмо где живимо“ у организацији Канцеларије за младе Града Кикинде. Тематика квиза је везана за природно-географске и друштвено-географске одлике наше општине, историјске прилике и културно наслеђе. У квизу учествују и основне и средње школе. Наша екипа је показала одлично знање и убедљиво победила Гимназију ,,Душан Васиљев“, Економско-трговинску школу и ОШ ,,Петар Кочић“, те се као победник четвртфинала пласирала у полуфинале квиза! Екипу чине ученици 7-1: Анастасија Митрески, Мина Племић, Тара Ђурић и Лазар Сремчев. Честитамо ученицима и пожелимо им успеха у даљем такмичењу! Ученике је за квиз припремала наставница Јелена Матић.

Текст написала: Јелена Матић, професор географије

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

06290147
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
743
5731
6474
6176428
416465
380092
6290147

Your IP: 111.33.250.115
2024-02-26 03:17
Legetøj og BørnetøjTurtle